Klasiskā “Cēzara” salātu recepte ir pazīstama gandrīz katrai saimniecei. Tomēr laika gaitā ēdiens apnīk un pārstāj patikt pat tiem, kam šie ir mīļākie slāti.
Šādos brīžos ēdienu var nedaudz dažādot. Šefpavārs Aleksandrs Beils pastāstīja, kā pagatavot satriecošu mērci “Cēzaram”, kas noteikti pārsteigs pat gardēžus.
Lai to pagatavotu, jums būs nepieciešams:
Paipalu olas – 10
Olīveļļa – 60 g
Dižonas sinepes – 30 g
Citronu sula – 30 ml
Austeru vai sojas mērce – 15 ml
Ķiploki – 2 daiviņas
Pagatavošana:
Vispirms jāsagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas. Pēc tam tās ievieto blenderī un sablenderē. Svarīgi, lai masa būtu pilnīgi viendabīga.
Lasi vēl: Francijas mazā pilsētiņā aizliegs mobilo tālruņu lietošanu sabiedriskās vietās
Iegūto mērci ievieto ledusskapī. Atstāj uz dažām dienām. Svarīgi, lai mērce ledusskapī neglabātos ilgāk par piecām dienām.
Pēc tam mērci var izmantot “Cēzara” mērcei. Ar to parastie salāti būs daudzkārt garšīgāki, un viesi tos burtiski apēdīs dažās minūtēs.